Cabernet Sauvignon

 
 
 
Objednajte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitné slovenské a svetové vína u vás do 24 hodín

 
 
sub_slider1.jpg
 
 
 
Úvod > Odrody > Cabernet Sauvignon
 
Filter parametrov:
Krajina pôvodu
Výrobca vína
Farba vína
Vinárska oblasť
Druh vína
Farba vína
Odroda
Odroda
Prívlastok
Klasifikácia
Obsah cukru
Ročník
Obsah cukru
Cenová hladina
 
 

Cabernet Sauvignonnepochybne kráľ červených vín. Nádherná červená odroda ktorá vznikla (pravdepodobne)  skrížením odrôd  Sauvignon blanc a Cabernet franc. Tvorí základ tých najväčších a najlepších vín sveta – legendárnych vín z Bordeaux ako napríklad Chateau Latour, Chateau Margaux, či Chateau Lafite...

 

Vína odrody Cabernet Sauvignon sú krásnej rubínovo-červenej farby, bohaté na tanín, majú skvelú a výraznú chuť i arómu a sú priam predurčené na dozrievanie v drevených sudoch. Chuť i vôňa často obsahujú tóny čiernych ríbezlí, fialiek, ale aj dreva a tabaku. Cabernet Sauvignon má svoju nespornú noblesu, šarm a eleganciu.  Má príjemný odrodový charakter, je pekne korenisté, s vyšším obsahom kyselín. Vo vôni môžeme objaviť tóny čerešní i sliviek, ale aj čierne korenie, fialky a jemný aníz. V chuti sa Cabernet Sauvignon prezentuje mäkkou trieslovinkou, v náznakoch pomletým čiernym korenín s čokoládovo – bylinou dochuťou.

 

Cabernet Sauvignon potrebuje dozrievať vo fľaši 2 – 5 rokov, vína z dobrých ročníkov s potenciálom je dobré nechať dozrievať aj 5 až 10 rokov.

 

Cabernet Sauvignon odporúčame podávať pri teplote 16 až 18° C. Vína tejto odrody sú ideálne k špecialitám z diviny, k plesňovým syrom, steakom, biftekom, hovädziemu a bravčovému mäsu. Odporúčame vyskúšať aj ku kačici či husi.

 
 

Cabernet Sauvignon

Výrobca: 
Zoradiť produkty podľa: Vzostupné poradie
Zobraziť na stránku: