Brazília Yellow Bourbon Dona Nenem, Scr. 16 up, pulped natural, 1000 g, zrnková káva, 100 % arabica, 250 g
Brazílska káva Yellow Bourbon patrí medzi jemnejšie alternatívy brazílskych káv, je to káva s lahodnou sladkosťou po čokoláde a stredným telom. patrí medzi známe a veľmi obľúbené brazílske kávy.
Kód produktu:000850
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dostupnosť: 555
Dodacia lehota: Ľutujeme, produkt je dočasne vypredaný
Krajina pôvodu:Brasil
Kategória:Zrnková káva
Obsah kofeínu:Kofeínová káva
Druh kávy:100 % arabica
Hmotnosť:1 000 g
Vaša cena: 30,60 €
32,85 €
Yellow Bourbon je najviac cenenou brazílskou kávou, je tradičnou varietou arabiky. Dozreté zrná brazílskej kávy Yellow Bourbon sú žltej farby. táto káva sa spracúva hlavne metódou puled natural - čo znamená niečo medzi pranou a nepranou kávou. Šupka a dužina sú odstránené hneď po zbere a káva sa v pergamine dosušuje na slnku.
Kávička má jemnú aciditu, pekné stredné telo a veľmi lahodnú čokoládovú sladkosť. Z brazílskych káv ide o najkomplexnejšiu kávu.
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.
Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.
Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.
- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.
Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.
Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.
- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.
Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.
Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.
- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.
Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.
Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.
- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf