Ostrožovič Cabernet Sauvignon Solaris, r. 2016, suché, 0,75 l

 
 
 
Objednajte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitné slovenské a svetové vína u vás do 24 hodín

 
 
Darčekový_set_Veľké_zlaté_medaile_z_Veľkej_Tŕne_SK_1200_x300_SK.jpg NICHTA_2_SK_1200_x_300.jpg sub_slider1.jpg
 
 
 
Úvod > Naša ponuka > Slovenské vína > Ostrožovič > Cabernet Sauvignon Solaris, r. 2016, suché, 0,75 l
 

Ostrožovič

Cabernet Sauvignon Solaris, r. 2016, suché, 0,75 l

Cabernet Sauvignon Solaris je krásnej bordovo-červenej farby, v ktorej sa objavuje karmínová nota. Vôňa intenzívne herbálna s tónmi červených ríbezlí a divokých višní sa veľkolepo snúbi s osviežujúcou chuťou kôstkového ovocia.
Kód produktu:2457
Dodacia lehota
Dostupnosť: 11
Dodacia lehota: Do 24 hodín ( v pracovné dni)
Farba vína:Červené víno
Odroda:Cabernet Sauvignon
Prívlastok:akostné víno
Obsah cukru:Suché
Ročník:2016
Vaša cena: 6,30 € Bežná cena: 6,94 €

Symbolom kolekcie Solaris je slnko, tufový kameň a jašterica, ktorá si rada vychutnáva slnečné lúče na kamenistom podloží viníc. Staré vinárske príbehy hovoria, že víno robí jedinečným len jedinečné hrozno. Miest, kde sa také hrozno rodí je len zopár. Príkladom je aj hon Makovisko, ktorý je súčasťou 55 hektárov tokajských viníc vinártva J&J Ostrožovič.

Svahy zaliate slnkom... na kameňoch sa celé dni vyhrievajú vzácne jašterice zlaté /Lacerta Aurea/. Takmer do polnoci si vychutnávajú sálajúce teplo... do bieleho rána hľadajú potravu a svojimi pazúrikmi neúnavne prevzdušňujú korene viniča... 

Tu sa zrodil východoslovenský Cabernet Sauvignon Solaris, r. 2016 - víno krásnej bordovo-červenej farby - víno s nádhernou a intenzívnou herbálnou vôňou pripomínajúcou zelené ríbezľové puky posypané majoránkou, zabalené bobuľkami červených ríbezlí a divokých višní.

Osviežujúca chuť tohto príjemného vína s dominantným tónom kôstkového ovocia je podporená vyšším obsahom trieslovín a pikantne pôsobiacou ovocnou kyselinkou.

Rezký cabernet zo Zemplína potvrdzuje zážitok z ochutnávky najmä v spoločnosti dobrého jedla.

Odporúčame podávať:

Víno odporúčame podávať pri teplote 15-17 °C.

Doporučené menu: Pomaly pečená hovädzia hruď v červenom víne so šafranovou omáčkou aioli a grilovanými sladkými zemiakmi. 

Charakteristika vína:

  • Alkohol: 12,0 %
  • Cukornatosť hrozna: 19,0 °NM
  • Obsah kyselín: 5,5 g/l
  • Obsah cukru: 1,2 g/l
  • Pôvod hrozna: Východoslovenská vinohradnícka oblasť