J&J Ostrožovič Hroznový olej 0,25 l lisovaný za studena

 
 
 
Objednajte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitné slovenské a svetové vína u vás do 24 hodín

 
 
Darčekový_set_Veľké_zlaté_medaile_z_Veľkej_Tŕne_SK_1200_x300_SK.jpg NICHTA_2_SK_1200_x_300.jpg sub_slider1.jpg
 
 
 
Úvod > Naša ponuka > Slovenské vína > Ostrožovič > Hroznový olej 0,25 l lisovaný za studena
 

Ostrožovič

Hroznový olej 0,25 l lisovaný za studena

Zdraviu prospešný hroznový olej je jediným jedlým rastlinným olejom, ako aj pokrmom, ktorý obsahuje významné množstvo flavonidu procyanidinu – veľmi silného antioxidantu, ktorý výrazne viaže voľné radikály.
Kód produktu:001567
Dodacia lehota
Dostupnosť: 2
Dodacia lehota: Do 24 hodín ( v pracovné dni)
Vaša cena: 10,99 € Bežná cena: 12,10 €

Hroznový olej je priam ideálny pre prípravu pokrmov. Hoci je tento hroznový olej lisovaný za studena, je možné ho zahriať na veľmi vysoké teploty (252 °C ) bez rizika jeho prepálenia a straty pozitívnych vlastností. Je tak veľmi vhodný aj pre tepelnú úpravu jedál ako je restovanie, vyprážanie a podobne.

Pri použití v studenej kuchyni je predpokladom zdravého jedla, pretože obsahuje až 90% pre telo toľko potrebných nenasýtených mastných kyselín.

Za studena lisovaný hroznový olej má svetlo zelenú farbu s jemným orieškovým až hroznovým aróma. Je skvelý pre dochutenie šalátov, omáčok, syrov či mäsa.

Zloženie a účinky

Hroznový olej je jediným jedlým rastlinným olejom, ako aj pokrmom, ktorý obsahuje významné množstvo flavonidu procyanidinu – veľmi silného antioxidantu, ktorý výrazne viaže voľné radikály. Obsahuje vysoké hodnoty vitamínu E, ktorý má taktiež významné antioxidantné vlastnosti, posilňuje svaly, srdce, metabolizmus a imunitný systém. Obsah lecitínu pozitívne ovplyvňuje nervy, mozog a produkciu krvi. Vysoký podiel kyseliny linoleovej – Omega 6 (71%) v hroznovom oleji lisovanom za studena pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi a telo z nej dokonca syntetizuje esenciálne Omega 3 mastné kyseliny. Hroznový olej je už celé storočia využívaný v kozmetickom priemysle a to predovšetkým pre jeho vysokú antioxidantnú aktivitu, vďaka ktorej bráni starnutiu buniek pokožky. Tá potom vyzerá pevnejšie a zdravšie.

Využitie v kuchyni

Vďaka vysokej teplotnej stálosti sa neprepáli (až 252 °C) a je tak ideálny aj pre teplú kuchyňu. Pokrmom prepožičiava výraznejšiu arómu s dlhšou dochuťou. 

Vďaka výborným emulzifikačným vlastnostiam je ideálny pre prípravu dresingov a majonéz. Pre svoju ľahkosť a sviežosť je pre stredoeurópsku kuchyňu doporučovaný miesto vysoko kvalitných olivových olejov.

Zdravotné účinky

  • Významne znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb a vzniku rakoviny (podľa vedeckých štúdií až o 56%)
  • Hroznový olej zvyšuje hodnotu HDL (dobrého) cholesterolu a naopak znižuje hladinu LDL (zlého) cholesterolu a triglyceridov.
  • Štúdie dokázali, že už po krátkodobom užívaní hroznového oleja dochádza k zvýšeniu HDL cholesterolu až o 13%, čo vedie k zníženiu rizika infarktu až o 52%
  • Hroznový olej je jediným olejom, ktorý obsahuje významný podiel silného antioxidantu procyanidinu
  • Vysoký obsah vitamínu E a Beta – karoténu (silné antioxidanty) – jedna lyžica hroznového oleja pokrýva doporučenú dennú  dávku vitamínu E
  • Lecitín pozitívne ovplyvňuje mozog a nervy 
  • Obsahuje reservatol (ďalší silný antioxidant) 
  • Bráni stárnutiu buniek a organizmu