CABERNET 2015, ľadové víno, sladké, 0,375 l
Ontariské ľadové víno patrí medzi jedno z najväčších tajomstiev vo vinárenskom svete. Kanadskému ľadovému vínu sa po prvý krát dostalo oficiálneho ocenenia na súťaži za odrodu z roku 1983. Ľadové víno je veľmi vzácny a luxusný produkt. Jeho vkusne balenie, zaujímavý tvar fľaše a umelecky poňatá etiketa ho predurčuje ako mimoriadne vhodný darček na každú slávnostnú príležitosť.
Kód produktu:002834
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dostupnosť: 2
Dodacia lehota: Do 24 hodín ( v pracovné dni)
Vinárska oblasť:Ontario
Región:Niagara
Odroda:Cabernet Sauvignon
Klasifikácia:Ľadové víno
Obsah cukru:Sladké
Vaša cena: 29,00 €
31,90 €
Ľadové víno CABERNET 2015 má jemnú vôňu jahôd a mliečnej čokolády s nádychom čierneho korenia. Intenzívna červená farba vína spája chute jahody, muškátového orecha a škorice doplnenou o chuť marhule a broskyne.
Príjemná koncová kyselkavá chuť umocňuje sladkú sviežosť ľadového vína. Doporučujeme podávať po hlavnom chode ku krémovým dezertom.
Kanadská provincia Ontario má výhodu, že jej zimné klimatické pomery od novembra do februára umožňujú vyrábať ľadové víno každoročne. Strapce hrozna ponechané na viničoch dokonale premrznú a pri teplote poklesnutej najmenej na -8 stupňov Celsia sa môžu začať zberať. Hrozno obsahuje asi 80 % vody.
Pri jeho lisovaní zamrznute kryštáliky vody ostávajú v bobuliach a vyteká len malé množstvo koncentrovanej, veľmi sladkej šťavy s vysokým obsahom trieslovín, kyselín a aromatických látok, čo je pre výrobu kvalitného ľadového vina žiadané.
Samozrejme produkcia ľadového vína nie je taká jednoduchá. Ontarijsky farmár vlastne ide proti prírode, keď necháva svoje hrozno visieť vo vinohrade dlhšie než do septembra alebo do októbra, kedy býva obyčajne zber úrody.
Toto sladučké hrozno je v zime potravou pre hladné vtáky a divu zver. Taktiež dážď, krupobitie a silný vietor môžu veľmi znehodnotiť a poškodiť hrozno, ktoré môže začať opadávať. O hrozno musí byť veľmi dobre postarané aj počas zberu. Nesmie rozmrznúť pred tým, ako sa lisuje, inak by voda zriedila sladkú a tuhú šťavu. Nie každé hroznové odrody sú vhodne na výrobu ľadového vína. Skúsenosť ukázala, že hrozno s hrubšou šupkou, ako sú odrody Vidal a Riesling, sú na produkciu ľadového vína najlepšie.
Hotové ľadové víno ma jedinečnú a neopakovateľnú chuť.
Niekedy máva koncovku medovo – broskyňovú, marhuľovú alebo dokonca pripomína chuť tropického ovocia. Ľadové víno je mimoriadne vhodne ako dezert po dobrom jedle. Je to naozaj lahodná pochúťka.
Odporúčame podávať:
Tento skvelý Cabernet odporúčame podávať s teplotou 5 - 7°C.
Charakteristika vína:
- Alkohol: 11,0 %
- Pôvod hrozna: Kanada, Ontario - Niagara