Barzzuz Kuba Serrano Lavado, zrnková káva, 100 % arabica, 250 g

 
 
 
Objednajte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitné slovenské a svetové vína u vás do 24 hodín

 
 
Darčekový_set_Veľké_zlaté_medaile_z_Veľkej_Tŕne_SK_1200_x300_SK.jpg NICHTA_2_SK_1200_x_300.jpg sub_slider1.jpg
 
 
 
Úvod > Naša ponuka > Kvalitná káva > Kuba Serrano Lavado, zrnková káva, 100 % arabica, 250 g
 

Kvalitná káva

obrázok nie je k dispozícii

Kuba Serrano Lavado, zrnková káva, 100 % arabica, 250 g

V Európe je dosť vzácna a vo väčšej miere sa na trh dostáva len v posledných rokoch. Kubánska káva je ako aj ostatné karibské kávy mimoriadne jemná a komplexná. Vyznačuje sa plným zamatovým telom a sladkou chuťou s minimálnou aciditou.
Kód produktu:001377
Dodacia lehota
Dostupnosť: 1
Dodacia lehota: Do 24 hodín ( v pracovné dni)
Výrobca:Barzzuz
Krajina pôvodu:Cuba
Kategória:Zrnková káva
Obsah kofeínu:Kofeínová káva
Druh kávy:100 % arabica
Hmotnosť:250 g
Vaša cena: 7,31 € Bežná cena: 8,04 €

V sladkej chuti je cítiť karamelové tóny, doplnené o jemne korenisté a dymové tóny. Je pestované v horských oblastiach Kuby, zberaná ručne a následne spracovaná mokro, s dosušením na slnku.

Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.

Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.

Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.

 

- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.

Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.

Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.

 

- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.

Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.

Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.

 

- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladha je svahilské slovo a znamená „vôňa“. Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu je dovolené minimálne množstvo drobných defektov tak, aby to nemalo žiadny vplyv na chuť. Typické pestovanie v tejto oblasti je vo výške okolo 1500 – 1700 m n.m.. Veľmi kvalitná káva často pochádza od malých farmárov. Tieto kávy sú premyté vodou priamo z rieky, ktorá preteká v danom regióne. Zber prebieha v období november - december.

Profil kávy je veľmi unikátny a vyznačuje sa intenzívnou citrusovou chuťou a tónmi vanilky.

Začiatky pestovania kávy
Napriek tomu, že Keňa sa nachádza v bezprostrednej blízkosti Etiópie, teda miesta, kde káva bola objavená, začala sa tu táto plodina pestovať až koncom 19. storočia (prvá úroda v roku 1896) vďaka farmárskej práci na misijných staniciach, odkiaľ sa rozšírila do všetkých vhodných oblastí v Keni. Prijateľná klíma náhorných plošín, vulkanická pôda, úspešne šľachtené odrody ako i vládna podpora kávového priemyslu s ochranou kávovníka a prísnou kontrolou kvality tvoria ideálne podmienky pre dopestovanie výnimočných kávových zŕn. Táto špičková káva patrí medzi najvyhľadávanejšie kávy sveta a mnohými odborníkmi bola označená za najlepšiu kávu 20. storočia, čo je pravdepodobne spôsobené jej jasnou arómou a príjemnou chuťou skrášlenou tónmi citrónu a lesných plodov.

 

- See more at: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf