Ochrana osobných údajov

 
 
Objednajte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitné slovenské a svetové vína u vás do 24 hodín

 
 
 
Úvod > Ochrana osobných údajov
 

Ochrana osobných údajov

Robíme všetko preto, aby ste sa u nás cítili bezpečne. V tomto dokumente nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako chránime vaše súkromie

Najdôležitejšie informácie v skratke

  1. Prevádzkovateľom on-line vinotéky www.vino-obchod.sk je Valsesia, s.r.o., Stromová 463/10, 962 33 Budča, IČO: 36 626 031
  2. Vždy budeme postupovať podľa zákonov: Aby sme vám mohli poskytnúť všetky služby, potrebujeme o vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov. Sľubujeme, že pri narábaní s nimi budeme vždy dodržiavať všetky zákony a ešte viac.
  3. Vaše údaje uchovávame bezpečne: Údaje o vás sú umiestnené v chránenej databáze, aby žiaden z údajov neunikol. 
  4. Neukladáme údaje o platobných kartách: Uvedomujeme si, že najcitlivejšie sú údaje o platobných kartách, preto pri platbe za tovar neukladáme žiadne údaje na naše servery, každá transakcia prebieha výhradne na stránkach banky, vrátane funkcie "zapamätanej karty".
  5. Informácie o vás nezverejňujeme tretím stranám: vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca nevyhnutná pre správne vybavenie vašej objednávky a chod nášho webu.
  6. Údaje o vás môžete meniť: Vo vašom účte môžete kedykoľvek zmeniť informácie, ktoré máme o vás uložené, vrátane nastavenia toho, či a aké e-maily vám budeme posielať. Stačí sa prihlásiť a navštíviť www.vino-obchod.sk/prihlasenie  - tam môžete kedykoľvek svoje údaje zmeniť.

 

...a teraz podrobnejšie:

Aby sme vám mohli poskytnúť všetky služby, potrebujeme o vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov v zmysle zákona č. 122/2013 Z.z., o ochrane osobných údajov (ďalej len ZnOOÚ). My sa týmto zákonom pri používaní vašich údajov riadime. Zaväzujeme sa, že budeme s vašimi osobnými údajmi zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými právnymi predpismi SR.

Vyhlasujeme, že budeme spracúvať osobné údaje v súlade s dobrými mravmi a budeme konať spôsobom, ktorý neodporuje ZnOOÚ ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani ich nebudeme obchádzať. Vyhlasujeme, že Váš súhlas si nebudeme vynucovať a ani podmieňovať hrozbou odmietnutia zmluvného vzťahu, služby, tovaru alebo povinnosti nami ustanovenej.

Pred nakupovaním v obchode je potrebné zaregistrovať sa. Pri registrácii a nakupovaní je potrebné poskytnúť nasledovné informácie o vás:

  • meno a priezvisko, presná adresa vrátane krajiny (resp. adresa, ktorá ma byť uvedená na faktúre)
  • vaša e-mailová adresa (slúži na Vašu identifikáciu v systéme a na komunikáciu s Vami)
  • voliteľne ďalšie adresy (ak si želáte doručiť zásielku na inú adresu ako je fakturačná)
  • voliteľne telefónne číslo (pre rýchlejší kontakt s Vami)
  • ak nakupujete ako firma / živnostník, naviac: obchodný názov, IČO a IČ DPH (pre vystavenie faktúry a správne zaúčtovanie).

Tieto údaje sú uchovávané v chránenej databáze na našom serveri, aby ste ich nemuseli nanovo zapisovať pri každej návšteve. Vaše údaje spracovávame pre účely vybavenia a doručenia vašej a vzájomného plnenia našich zmluvných práv a povinností. Tieto údaje sú taktiež nutné pre náš účtovný a fakturačný systém. Svoje údaje a ďalšie nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť resp. aktualizovať prostredníctvom e-mailu alebo v sekcii Môj účet. V prípade, že si želáte zrušiť svoju registráciu, požiadajte nás o to e-mailom. Vaše konto bude do 10 dní od doručenia odvolania súhlasu zneaktívnené a údaje budú vymazané.

V našom obchode nezadávate žiadne informácie, ktoré by sa priamo týkali práce s peniazmi na vašich účtoch. Všetky v súčasnosti ponúkané formy elektronického bankovníctva (platenia za tovar cez internet) sú realizované priamo na stránkach vašej banky, ktorá nám poskytne jedine informáciu o úspešnosti či neúspešnosti platby a vaše meno, prípadne číslo účtu (aby sme vedeli platbu identifikovať a v prípade potreby vrátiť). V žiadnom prípade sa nedozvieme žiadne ďalšie informácie, ako vaše prihlasovacie údaje alebo zostatok na vašom účte.

Počas vašej návštevy sú na našom serveri uchovávané dočasné informácie, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie obchodu (napr. čo ste vložili do nákupného košíka, kedy ste na stránku prišli, odkiaľ ste na stránku prišli).

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca nevyhnutná pre správne vybavenie Vašej objednávky. Sú to najmä banky (v niektorých prípadoch poskytnutie vášho mena), doručovateľské služby (adresa na dodanie), či niektorí dodávatelia služieb. Tieto údaje sú však vždy poskytnuté jednorazovo pre vybavenie vašej konkrétnej objednávky. Databázu osobných údajov chránime pred ich poškodením, zničením, stratou a zneužitím.

V súvislosti so spracúvaním vašich osobných údajov sa predpokladá podľa ust. § 15 ods. 1 písm. e) bod 3 a bod 4 ZnOOÚ, že údaje budú poskytnuté a sprístupnené nasledovným tretím stranám, resp. okruhu príjemcov:

  • DHL Expres Slovakia, spol. s r.o., so sídlom Letisko M. R. Štefánika 65, 82001 Bratislava, IČO: 31342876, zapísaná v  Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sro, Vložka č. 4400/B
  • GLS General Logistics Systems Slovakia s.r.o., so sídlom Lieskovská cesta 13, 96221 Lieskovec, IČO: 36624942, zapísaná v  Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sro, Vložka č. 9084/S
  • Heureka Shopping s.r.o, so sídlom Karolinská 650/1, 186 00 Praha 8 – Karlín, Česká republika, IČO: 02387727, zapísaná v Obchodním rejříku vedenom u Mestského súdu v Prahe, Spisocá značka C 218977.

Registráciou zároveň potvrdzujete, že sme vás v zmysle platnej legislatívy informovali o tom, že ako predávajúci budeme v procese uzatvárania a plnenia kúpnej zmluvy spracúvať vaše osobné údaje bez vášho súhlasu ako dotknutej osoby, keďže spracúvanie vašich osobných údajov bude vykonávané v predzmluvných vzťahoch a spracúvanie vašich osobných údajov je nevyhnutné na vybavenie objednávky, dodanie tovaru a plnenie kúpnej zmluvy, v ktorej vystupujete ako jedna zo zmluvných strán.

Zaškrtnutím príslušného políčka pri registrácii vyjadrujete svoj dobrovoľný súhlas so spracúvaním a uchovávaním Vašich osobných údajov, ktoré ste uviedli pri Vašej registrácii, ako aj údajov súvisiacich s Vaším používaním Obchodu (ako napríklad údaje o navštívených sekciách Obchodu, údaje o prezeraných a nakúpených produktoch, a pod.), na účely priameho marketingu, zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch a iných marketingových aktivitách a zlepšovania ponuky našich služieb.

Máte právo na základe písomnej žiadosti namietať voči spracúvaniu vašich osobných údajov, o ktorých predpokladáte, že sú alebo budú použité pre účely priameho marketingu bez Vášho súhlasu a môžete žiadať o ich výmaz. Máte právo namietať aj voči využívaniu a poskytovaniu vašich osobných údajov na účely priameho marketingu (aj v poštovom styku).

Svoj súhlas môžete taktiež kedykoľvek odvolať zaslaním písomnej žiadosti na e-mailovú adresu uvedenú na stránke www.vino-obchod.sk. Bezodkladne po obdržaní odvolania súhlasu so spracúvaním osobných údajov Valsesia, s.r.o. zabezpečí blokovanie a likvidáciu Vašich osobných údajov, ktoré boli predmetom spracúvania na marketingové účely. V prípade, ak ste sa rozhodli, udeliť nám súhlas na spracúvanie Vašich údajov na marketingové účely, súčasne potvrdzujete, že tento súhlas ste nám udelili dobrovoľne a ste si vedomí/á, že tento súhlas platí až do jeho odvolania, prípadne do skončenia doby spracúvania Vašich osobných údajov.

Vaše osobné údaje sme oprávnení spracovávať aj po skončení pôvodného účelu spracovania len v nevyhnutnom rozsahu pre účely štatistiky, účtovníctva a prieskumu, a poskytnúť tretím stranám alebo verejnosti súhrnné štatistické informácie o zákazníkoch, návštevnosti, obrate a ďalšie údaje, avšak v anonymizovanej podobe tak, že na ich základe nebude možné nijakým spôsobom identifikovať našich zákazníkov.

Doba zhromažďovania a spracúvania osobných údajov sa zhoduje s dobou trvania Vašej registrácie na stránkach Obchodu www.vino-obchod.sk. Na účely fakturácie úhrad, evidencie a vymáhania a postupovania pohľadávok za poskytnutú službu, na účely vybavenia podaní účastníka, na uplatnenie práv alebo na splnenie iných povinností uložených všeobecne záväznými právnymi predpismi je Valsesia,s.r.o. oprávnená viesť evidenciu osobných údajov aj po zániku zmluvy o poskytovaní služby, ktorej ste boli účastníkom.

Ako dotknutá osoba môžete u nás písomne uplatniť všetky Vaše práva podľa ustanovení § 28 a § 29 ZnOOÚ. Ak máte podozrenie, že Vaše osobné údaje sú neoprávnene spracúvané, máte právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava. Informačné systémy elektronického obchodu predávajúceho sú zaregistrované v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Identifikačné číslo: 201504955, 201504963, 201504966, 201504965.

 

Na základe objednávky realizovanej Objednávateľom bude Prevádzkovateľ spracovávať osobné údaje Objednávateľa v súlade s § 10 ods. 3 písm. b) zákona č. 122/2013 Z.z. bez jeho súhlasu ako dotknutej osoby za nasledovných podmienok:

Názov prevádzkovateľa:   Valsesia, s.r.o.

Stromová 463/10 , Budča, PSČ: 962 33

IČO: 36 626 031

Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Predaj tovaru, vyhotovenie faktúry a odoslanie tovaru kupujúcemu.
  • Poskytovanie zliav, bonusov vracajúcim sa klientom prevádzkovateľa.

Poučenie o právach dotknutej osoby:

Na základe písomnej žiadosti môže klient vyžadovať informácie o stave spracúvania svojich osobných údajov, odpis osobných údajov, opravu nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, likvidáciu osobných údajov, ak bol splnený účel ich spracúvania alebo  ak došlo k porušeniu zákona.

Spracovateľské operácie s osobnými údajmi:

Osobné údaje sa nebudú zverejňovať, nebudú poskytnuté tretím stranám a cezhraničný prenos osobných údajov sa nebude uskutočňovať. Osobné údaje môžu byť sprístupnené: poskytovateľovi IT servisu, prepravnej (kuriérskej) spoločnosti a poskytovateľovi webhostingu.

 

 

Zaškrtnutím príslušného políčka, alebo vyplnením svojej e-mailovej adresy pred odoslaním objednávky sa môže Objednávateľ prihlásiť k odberu noviniek a vyjadriť tak svoj súhlas v zmysle ust. § 11 ods. 1 zákona, aby Prevádzkovateľ spracovával a uschovával jeho osobné údaje za účelom zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch. Objednávateľ zaškrtnutím políčka súhlasí so spracovaním, poskytnutím, sprístupnením, kopírovaním, skenovaním všetkých údajov, ktoré uviedol za nasledovných podmienok:

Názov prevádzkovateľa:   Valsesia, s.r.o.

Stromová 463/10 , Budča, PSČ: 962 33

IČO: 36 626 031

Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Propagácia poskytovaných služieb a tovarov poštou, telefónom a mailom.

Poučenie o dobrovoľnosti:

Dotknutá osoba nie je povinná súhlas udeliť a poskytnutý súhlas je možné  odvolať. Poskytnutý súhlas platí do odvolania.

Poučenie o právach dotknutej osoby:

V prípade, že klient prestane súhlasiť so spracúvaním osobných údajov – zasielaním ponúk, môže požiadať prevádzkovateľa o skončenie spracúvania osobných údajov, v tomto prípade sa jeho osobné údaje zlikvidujú a reklamné ponuky sa mu už nebudú posielať.

Na základe písomnej žiadosti môže klient vyžadovať informácie o stave spracúvania svojich osobných údajov, odpis osobných údajov, opravu nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, likvidáciu osobných údajov, ak bol splnený účel ich spracúvania alebo  ak došlo k porušeniu zákona.

Spracovateľské operácie s osobnými údajmi:

Osobné údaje sa nebudú zverejňovať, nebudú poskytnuté tretím stranám a cezhraničný prenos osobných údajov sa nebude uskutočňovať. Osobné údaje môžu byť sprístupnené: poskytovateľovi IT servisu, prepravnej/kuriérskej spoločnosti a poskytovateľovi webhostingu.

 Objednávateľ po odoslaní objednávky, alebo registrácii môže obdržať správy o ponukách tovarov, akciách a službách predávajúceho. Objednávateľ môže zasielanie kedykoľvek odvolať cez link, ktorá sa nachádza v e-mailoch, ktoré mu budú doručované.