Nádherný Veltlín vyrobený kryomaceráciou ocenený na prestížnej medzinárodnej súťaži Vinalies Internationales Paris 2016 skvelou - zlatou medailou. Vychutnajte si aj Vy toto skvelé Veltlínske zelené v podaní jedného z najlepších vinárstiev na Slovensku...
Veltlínske zelené Kryo - Šenkvice, r. 2015 je nepochybne veľmi príjemným prekvapením. Ide o veľmi zaujímavé, atraktívne víno, ktorého jedinečnosť je daná aj jeho nie každodenným spracovaním - kryomaceráciou.
Kryomacerácia je proces nakvášania rmutu pri výrobe vína, ktorý prebieha pri nízkych teplotách. Cieľom je zachovanie a zvýraznenie aromatického profilu vína, čo sa v prípade tohto vína skutočne aj podarilo.
Toto Veltlínske zelené svojou chuťou a profilom má čo ponúknuť – krásnu svetlozelenú farbu, jemne ovocnú vôňu čerstvých jabĺk, grapefruitu, lúčnych kvetov i atraktívne minerálno-zemité tóny doplnené o pôsobivú medovú korenistosť. Víno je v chuti šťavnaté s jemnými tónmi medu a bieleho korenia, výborne vybalansované, harmonické, komplexné, jemne a prívetivo korenisté.
Nechajte sa aj Vy uniesť jeho nádhernou ovocnou vôňou grapefruitu a zelených jabĺk, podfarbenou jemnými kvetinovými a minerálno-zemitými tónmi a pôsobivou medovou korenistosťou. Spoznajte jeho výraznú, ovocne plnú chuť harmonicky doplnenú šťavnatými kyselinami a ovocne nasladlou dochuťou.
Odporúčame podávať:
Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12 °C k teľaciemu či bravčovému mäsu. Víno je vhodné aj k teplým úpravám tresky, zubáča, či morského jazyka. Skvelé víno na popíjanie s priateľmi na letnej terase.
Ocenenia vína:
Vinalies Internationales Paris 2016 - Zlatá medaila
Národný salón vín SR 2016 - Víťaz kategórie tichých suchých bielych vín
Charakteristika vína:
Alkohol: 12,5 %
Cukornatosť hrozna: 21,2° NM
Obsah kyselín: 6,06 g/l
Obsah cukru: 2,4 g/l
Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Šenkvice