Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výber z hrozna, suché, 0,75 l
Noblesný, elegantný, príjemne jemný, viacvrstvový Pinot Noir, ktorý si Vás okamžite získa nádhernou vôňou višní a sliviek s jemným dotykom dreva. Práve zrenie v barrikovom sude dodáva tomuto vínu jeho omamný a nepochybne atraktívny čokoládový tón...
Mrva Stanko Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výber z hrozna, suché, 0,75 l
Aj toto noblesné, elegantné víno je dôkazom, že odroda Pinot Noir do Čachtíc nepochybne patrí.
Veď Rulandské modré z tejto oblasti je každoročne vďaka klimatickým, ale predovšetkým pôdnym podmienkam výnimočné – až tak, že keď Mária Terézia vydávala jednu zo svojich dcér, niekoľko sudov Pinot noir z Čachtíc putovalo na kráľovský svadobný stôl...
Čaro tohto vína je ukryté najmä v pôdnom zložení – vo vápencových pôdach, tak podobným pôdam v Burgundsku – oblasti, kde sa robí najlepšie Rulandské modré na svete...
Skutočne, čachtické vápencové pôdy dávajú tomuto vínku príjemnú zamatovosť, noblesu, pevnosť a eleganciu. Víno je vo vôni nádherné – objavíte v ňom ovocné tóny čerešne, višne i slivky, znaky výborného a vyzretého Pinotu.
Navyše, toto výnimočné víno zrelo 15 mesiacov v barrikových sudoch - a práve tento dotyk vína s drevom mu dodáva nový rozmer - jeho omamný a nepochybne atraktívny čokoládový tón...
Chuť vína je pôvabne elegantná, noblesná a jemná. Vyšší obsah tanínov napovedá, že má dlhý potenciál zrenia (aj 4 - 6 rokov), takže si ho pokojne môžete doma archivovať aj na neskoršie výnimočné príležitosti.
Mrva Stanko Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výber z hrozna je atraktívne víno svetločervenej farby, s impozantnou vôňou ovocnej zamatovosti, s tónmi najmä ostružiny maliny, černice a moruše, s noblesnými podtónmi kôstkového ovocia, jesenného lístia, čierneho korenia a zvodnej ovocnej sladkosti.
V chuti je víno príťažlivo komplexne ovocné, s pôsobivo pevnými trieslovinami a dlhou dochuťou.
Odporúčame podávať:
Víno Pinot Noir vinárstva Mrva Stanko odporúčame podávať pri teplote 15 – 16 °C.
Skvele sa hodí k k rôznym úpravám hydinového alebo jahňacieho mäsa, k pečenému bažantovi alebo holubovi s plnkou z foie gras alebo kačacím prsiam na mede a glazírovanou mrkvou a taktiež k zrelým bielym a tvrdým syrom.
Charakteristika vína:
Alkohol: 14,0 %
Cukornatosť hrozna: 23,4° NM
Obsah kyselín: 5,3 g/l
Obsah zvyškového cukru: 2,6 g/l
Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Čachtice