Pinot gris (Rulandské šedé) 2, D.S.C. 2015, výber z hrozna, polosuché, 0,75 l
Zaujímavé víno peknej iskrivej farby so zlatistými odleskami, plné nádherných aromatických vnemov tropického ovocia, víno, ktoré zaujme atraktívnymi aromatickými tónmi egrešov a hrušiek, ale aj svojou sviežou a šťavnatou chuťou.
Kód produktu:002162
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dostupnosť: 555
Dodacia lehota: Ľutujeme, produkt je dočasne vypredaný
Farba vína:Biele víno
Odroda:Rulandské šedé
Prívlastok:výber z hrozna
Obsah cukru:Polosuché
Ročník:2015
Vaša cena: 10,13 €
11,56 €
Pinot Gris (Rulandské šedé) "2", D.S.C., ročník 2015 je víno krásnej slamovo-žltej farby so zlatistými odleskami. Nádherná vôňa tohto vína Vás osloví bohatou paletou príjemných aromatických vnemov ananásov, nektariniek, egrešov a hrušiek, ktorá sa naplno rozvinie po prvom ochutnaní.
Krásna medovo-herbálna aromatika vína je doplnená plnou, extraktívnou chuťou s tónmi včelieho vosku, čerstvej briošky s maslom, podporená jemnými náznakmi sušených marhúľ a vlašských orechov.
Víno si napriek vyššiemu obsahu zvyškového cukru zachováva príjemnú sviežosť vďaka dostatočnému obsahu kyselín a súčasne dáva pocit plnosti a harmónie. Toto skvelé víno poskytne šarmantný a pôsobivý zážitok každému milovníkovi dobrých, polosuchých vín.
Vysoký podiel ovocných cukrov v hrozne pri zbere a reduktívne spracovanie vína s využitím riadenej alkoholovej fermentácie pri nižšej teplote v nerezových nádobách umožnili vinárstvu Elesko zastaviť kvasenie mladého vína s primeraným obsahom zvyškového cukru. Tak vznikol moderný Pinot Gris s plnším ovocným telom a harmonickým medovo-ovocným až herbálnym profilom aróm.
OCENENIA:
- Strieborná medaila, Víno Tirnavia ´16
- Strieborná medaila, Agrovíno Nitra ´16
Odporúčame podávať:
Pinot Gris (Rulandské šedé) "2", D.S.C., ročník 2015 odporúčame podávať pri teplote 10 - 12 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 370 ml. Víno sa hodí k takým jedlám ako cestoviny s vaječno-smotanovým krémom a slaninkou, špargľový krém s kaviárom, pomaly pečený teľací chrbát so zelerovým pyré a zelenou špargľou
Charakteristika vína:
- Alkohol: 13,0 %
- Cukornatosť pri zbere: 24,0 °NM
- Obsah kyselín: 6,1 g/l
- Obsah cukru: 11,0 g/l
- Pôvod hrozna: Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Vištuk